Innehåll på sidan

söndag, april 22, 2007

Min kära spinnrock

Här kan ni se min spinnrock som är ett arv efter min mormor och morfar, fast jag tror inte att de använde den utan de hade fått den av någon släkting i sin tur. Hur som helst så är den här spinnrocken mycket behaglig att spinna på, det kan vara lite olika på olika spinnrockar.
Jag har även en nyare spinnrock som har andra fördelar, men kanske inte är så fin att titta på.
Den skall jag berätta om annan gång.9 kommentarer:

Millis sa...

Den är jättefin. Jag har faktiskt en liknande, men den får stå på vinden, stackarn...kanske dags att damma av den och ta ner den;)
Kram

Yvonne sa...

Ja...det tycker verkligen att du skall göra. Även om du inte spinner garn (eller gör du det?) så är den mysig att ha framme!:)
Kram

Pia sa...

Den e jättecharmig. Min mamma har en i rummet till prydnad där en klängväxt klätrar lite fint på den. Vet inte var den kommer ifrån utan vi har haft den så länge jag kan minas. Den kommer säkert från mormor en gång i tiden. I källaren ligger även en nermontrad väv för löpare som tillhördem in mormor. Mamma har ingen plats för den tyvärr och sålt den har hon inte gjort heller så vem vet kanske det finns plats någon gång hos nån av oss.

Yvonne sa...

Ja...visst är spinnrockar mysiga inredningsdetaljer också:)
Hoppas att vävstolen kan komma till nytta och glädje hos någon i framtiden...för det är roligt att väva!:)
Kram

Ulricha sa...

Åhh, vilken fin spinnrock. Jag tycker de gamla är så fina. Jag har en ny en Ashford Traditional. Vacker på sitt lite modernare sätt, men har många år kvar att få den där fina patinan gamla saker får.

Går din gamla bra att spinna med? Ofta blir hjulet skevt på de gamla (de blir ju ofta bara stående och jag antar att träet torkar ihop och "slår" sig).

Yvonne sa...

Ulricha! Min spinnrock går jättebra att spinna på fast den är gammal!:)
Lite skevt är väl kanske hjulet men inget direkt som stör mig!
Ashford har jag för mig är riktigt bra att spinna på!:)

Annika sa...

Hejsan! Snubblade in här på din sida och får väl se en underbar spinnrock!! Jag har varit sååå nära att inhandla en begagnad - på second hand, men min käre man tycker jag ska lära mig först HUR man gör??!! Karlar!! Så mycker ideér för sig =)) Men vänta bara - snart har jag oxå en,,,hur man gör,,det kan man väl lära sig,,, eller hur??

Ha det gott! Mvh Annika

TROLLTYGET sa...

Vet att du inte bloggar just nu.. men hoppas du läser detta, och har en liten stund över att titta in hos mej och hämta din utmärkelse ;))

Lena sa...

Jag har en spinnrock efter min farmor. Har alltid velat lära mej men har liksom inte kommit till skott. Käner att den drar mer och mer ju längre tiden går. Måste bara testa men behöver ngn till hjälp..........får ta mej ikragen helt enkelt . Tck för inspirationen