Innehåll på sidan

torsdag, april 19, 2007

Spinn, spinn dottern min...!

Har någon av er försökt att spinna på slända? Jag har spunnit en hel del för många år sedan. Det är ju ett enklare sätt än att spinna på spinnrock och man kan göra många fina effektgarner.

Jag har lagt in 2 st videosnuttar från You tube så att ni kan få en liten lektion i sländspinningens mysterium.

Spinna med slända 1

Spinna med slända 2

Korgen med mina sländor och kardor är en korg jag köpte ifrån norrland i min ungdom. Den är mig mycket kär. Välgjord och stabil. Garnerna ni ser i korgen är inte handspunna...
6 kommentarer:

Millis sa...

Korgen och garnet ser jättehärliga ut.
Filmerna bara hakar sig...får försöka en annan gång.
Kram

Yvonne sa...

Ja...ibland så måste filmerna buffra hela tiden, tror det beror på vad man har för bredband..inte helt säker!?
Du får prova igen!
Kram

Tina sa...

Hej!
Tyvärr kan jag inte se bilden just nu, men det kanske är ett tillfälligt hack? Får jag länka till dina videosnuttar på spinnargillets blog? Jättebra att man kan se "in action".

Yvonne sa...

tina! visst kan du ta videons url och lägga in på spinnargillets hemsida.
Ibland kan det vara svårt att se videon utan att den håller på att "buffrar"...gör då så att klicka på de två lodräda strecken på spelaren och låt den röda stapeln laddas och "kör" sedan igång videon igen...då hackar inte videon.
Hoppas du förstår...lite svårt att förklara...!
:)

ingrid sa...

Hej!

Visst är det kul å spinna, å jag ser att Du är på Västkusten - hade varit kul om Du velat vara med på våra än så länge ite psoradiska spinnträffar då vi är ågra som spinner på slända å spinnrock.

Anna sa...

Så bra filmer från youtube! Lite skönt för en nybörjare var det allt att de där garnerna inte var dina egna handspunna... härligt att hitta din sida!